top of page
Ripple.jpeg
Marije-68_edited.jpg

ONLINE PROGRAMMA

Energetisch leiderschap

Laat je sensitiviteit floreren, stem af op het geheel en neem de leiding door te volgen wat wil. 

 • Online programma van 12 weken

 • Start op 29 mei 2024

Wat als jouw sensitiviteit geen vloek is maar een zegen?

En wat als we precies die kwaliteit nu meer dan ooit nodig hebben?

HSP, ADD, 'overgevoelig', hoogbegaafd of ‘emotioneel intens’ of intuitief: op welke manier je het ook labelt, het komt neer op één eigenschap: sensitiviteit. En dat is precies de eigenschap die ons de empathie, de creativiteit en het innovatieve vermogen geven dat we zo nodig hebben in het volgende hoofdstuk van onze evolutie.

Als jij een verhoogde sensitiviteit hebt is het tijd om te leren hoe je deze kan laten floreren. Niet alleen omdat dat jou zelf richting, voldoening en een sterke verbinding met je intuïtie geeft in jouw leven, maar ook omdat de wereld snakt naar leiders en veranderaars die hun sensitiviteit omarmen en inzetten als kracht.

[ChatGPT vertelde me dat als de wereld wordt geleid door meer sensitieve mensen, dit o.a. zou leiden tot meer empathisch en inclusieve beleidsmaatregelen, het behoud van natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties en een inclusieve, compassievolle en duurzame toekomst voor de mensheid. Om maar wat te noemen. ;-) ]

In dit hoofdstuk van onze evolutie komt verandering niet van bovenaf, maar van binnenuit en onderop. Vanuit jou dus. Dit programma is voor jou als jij je niet wil laten lam leggen door jouw sensitiviteit, maar het in wil zetten als kracht door te leren werken met (jouw) energie en energetisch kompas, jezelf in afstemming te brengen met het geheel en van daaruit authentiek bij te dragen.  

Het programma is voor jou als...

 • Je de kracht van jouw sensitiviteit wil ervaren en inzetten

 • Jij je herkent in de omschrijvingen van bijvoorbeeld HSP/HSS, ADD of hoogbegaafdheid en dit niet als beperkend label maar als ingang tot het ontdekken van jouw unieke systeem en bedrading wil zien

 • Je op zoek bent naar de 'sweet-spot' tussen burn-out & bore-out: flow

 • Je jouw energetische blauwdruk wil leren kennen én leven 

 • Je jouw unieke kwaliteiten wil inzetten voor het grotere geheel (maar nog niet altijd weet hóe)

 • Je de basis beginselen van energiewerk wil leren om zo in verbinding te staan met jouw lijf & veld

 • Je stevig maar zacht in je schoenen wil staan op werk of in je bedrijf

 • Je van co-dependent of 'miss/mister independent' naar interdependence wil bewegen: niet verharden en niet verdrinken maar in vloeiende relatie zijn met jouw veld, de ander en de wereld om je heen. 

Marije-77.jpg

Sensitiviteit & Energiewerk: 
het gouden duo

Als je gezegend bent met een sensitief systeem, is er één skill die het verschil maakt. Het verschil tussen vloek en zegen, tussen slachtofferschap en kracht. En die skill, is het werken met energie.

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar sensitiviteit als eigenschap. 
De uitkomst: wanneer je een sensitief systeem hebt, ben je gevoeliger voor indrukken van zowel binnen- als buitenaf. Je beleeft alle nuances die bij het mens-zijn horen in full color HD. De grens tussen jou en je ervaring is dunner, dit kan je zien als een 'dunnere huid'. Dat is deels aangeboren of erfelijk, maar wordt ook beïnvloedt door hoe jouw omgeving reageert op jouw sensitiviteit. Worden diepe emoties bijvoorbeeld afgewezen of vind je onvoldoende spiegeling en (emotionele) veiligheid bij je verzorgers en in de wereld, dan heeft dit grote invloed op hoe je hersenen zich emoties reguleren en hoe jij jouw energetische grenzen ervaart.

Wanneer je grenzen dun zijn en je bijvoorbeeld met je focus bij de ander bent, kan je niet bijdragen vanuit je authentieke energie en raak je gemakkelijk overweldigd en overprikkeld. En dat is zonde, want op die manier kun jij je sensitiviteit niet in de wereld brengen. Hij legt je lam en zorgt ervoor dat je energie lekt of uit de bocht vliegt, in plaats van dat hij je kracht, wijsheid en inzicht geeft. 

Want dat is zeker weten de andere kant van de munt: jouw sensitiviteit zorgt voor een sterke intuïtie, het vermogen om je te verbinden en af te stemmen op de wereld om je heen en de ander en gaat vaak gepaard met een uitzonderlijke spirituele en emotionele intelligentie, empathie en creativiteit. 

Precies deze kwaliteiten zorgen ervoor dat je een geweldig energetisch kompas hebt waar vanuit je zelf de leiding kan nemen: maar wel alleen wanneer je energetische grenzen in orde zijn.
 
En dat is waarom we daar mee gaan werken. 

Over Marije Elles

ROSALIE VOORTMAN - MARIJ ELLES-14.jpg

Lange tijd geloofde ik dat ik mijn sensitiviteit beter kon verstoppen. Nu weet ik dat het mijn grootste kracht is, en help ik mijn klanten hun sensitiviteit te omarmen als belangrijkste kwaliteit in hun energetisch leiderschap. 

En niet ondanks, maar dankzij die sensitiviteit.. 

 • Werk ik al bijna 6 jaar als expert in Human Design en ontwikkelde ik mijn eigen trainingen en visie op Energetisch Leiderschap;

 • Gidste ik honderden ondernemers en veranderaars in afgestemd leven, werken en ondernemen;

 • Train ik professionals in het intuïtief werken met Human Design;

 • Bereikte ik bijna 400.000 mensen met mijn podcasts (OP ZOEK en Marije Elles);

 • Verhuisde ik naar Portugal en zorg ik voor mijn systeem door de Nederlandse bossen te combineren met de Portugese oceaan;

 • Word ik ingehuurd door bedrijven en organisaties om hun teams te trainen in Human Design en Energetisch Leiderschap;

 • Leer ik over regeneratief leiderschap en nieuwe vormen van organiseren van pionierende organisaties in Portugal;

 • Werd er over mijn werk geschreven voor onder andere Linda.nl en HLN.nl en was ik te gast bij onder andere de Make love Work podcast, Hoeveel ben ik waard, In de Sterren en Brandstof de podcast.

 • Leef ik mijn missie. 

Dit zeggen mijn klanten

Chloé Pessy -
Energy Intensive

''Ik kan bijna niet omschrijven hoe waardevol de Energy Intensive is geweest. Transformerend op de meest natuurlijke manier - openend en omarmend tegelijkertijd.  Deze training is voor mij echt als spelen. Mogen uitproberen, zonder dat je kunt falen. Hierdoor voelt het programma als zo'n lichte, fijne manier om je natuurlijke gaves te ontdekken.''

Ashley Hofmann -
the Projector in Business

"Marije heeft mij helpen herinneren wie ik in essentie ben en hoe ik naar haar terug kan keren. Vanuit mijn essentie hebben we onderzocht wat er in mijn bedrijf gecreëerd wilde worden. Het een kan niet zonder het ander. Het proces dat ik met Marije heb doorgemaakt was ontzettend mooi, intens en confronterend en heeft mijn leven compleet veranderd."

Rianne Vriends -
1-op-1 begeleiding

"Jouw energie is warm, puur en zonder oordeel. Hierdoor durfde ik de delen aan te kijken die gezien mochten worden. Dit was niet alleen voelbaar tijdens de sessies, maar ook in de dagelijkse momenten kwamen de situaties om dit te integreren. Ik voelde me gedragen door jouw veld. Dit zorgde in een korte tijd voor veel diepgang."

Het programma

Het Energetisch Leiderschapsprogramma is een programma van 12 weken met 6 online bijeenkomsten en een omgeving vol activaties, video's en opdrachten. In het programma ontdek je wat jij nodig hebt om je sensitiviteit te laten floreren, je van hieruit af te stemmen op het geheel en zo te leiden door te luisteren naar 'wat wil'. 

 • Ik weet niets van Human Design of Energiewerk. Kan ik mee doen?
  Jazeker. Je hebt toegang tot extra masterclasses en workshops waarin ik je van begin af aan mee neem.
 • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?
  Ik verwacht dat je ongeveer 4 uur per week kwijt bent aan het programma.
 • Ik kan niet alle lessen live bijwonen. Worden ze opgenomen?
  Ja, alle lessen worden opgenomen en zijn achteraf te bekijken.
 • Hoe lang heb ik toegang tot het programma?
  Je kan alle lessen, opdrachten, videos en meditaties downloaden. Zo heb je een leven lang toegang tot het programma.
 • Ik heb een andere vraag..
  Stuur een mailtje naar info@marijeelles.com of plan via deze link een belletje in.

Wat je krijgt

Marije-67.jpg
 • Online programma van 12 weken vol met video's, podcasts, meditaties, activaties en opdrachten

 • 6 online bijeenkomsten met de groep van 1.5 tot 2 uur op 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli en 7 augustus. Deze zijn ook allemaal terug te kijken. 

 • Bonus: Basis workshop Human Design 

 • Bonus: Masterclass - Spel van het Leven

 • Bonus: Workshop - Intuïtief werken met Human Design 

 • Bij te boeken: 1-op-1 Human Design/Gene Keys sessie

Voor *595,- (inclusief btw)

* Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen 

Eerst bellen om te kijken dat het past? Plan hier een belletje in. 

Na het Energetisch Leiderschapsprogramma..

 • Ken je jouw energieveld en weet je hoe je energiewerk inzet als belangrijkste tool in het werken en leiden vanuit sensitiviteit;

 • Heb je jouw script rondom sensitiviteit herschreven, ken je jouw kracht en weet je hoe je vanuit hier de leiding neemt;

 • Weet je hoe je jouw systeem terug in balans krijgt;

 • Ken je jouw energetisch kompas en hoe je vanuit hier navigeert in de wereld;

 • Ken je jouw mythologie: het verhaal dat je schrijft én leeft tijdens dit rondje aarde;

 • Heb je inzicht in authentieke energie en ontdek je hoe jij van hieruit bijdraagt in je werk of missie;

 • Weet je wie je en wat je wel (en niet) bent, maak je gemakkelijker keuzes, voel je je verbonden en in harmonie met jezelf en het geheel en vind je zo je plek in het eco-systeem.

Marije-57.jpg
Mijn visie op Human Design

Benieuwd hoe ik met Human Design werk? In deze video deel ik mijn visie op werken met Human Design. De video is onderdeel van het programma en kan je nu alvast als preview bekijken. Enjoy!

 • Ik weet niets van Human Design of Energiewerk. Kan ik mee doen?
  Jazeker. Je hebt toegang tot extra masterclasses en workshops waarin ik je van begin af aan mee neem.
 • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?
  Ik verwacht dat je ongeveer 4 uur per week kwijt bent aan het programma.
 • Ik kan niet alle lessen live bijwonen. Worden ze opgenomen?
  Ja, alle lessen worden opgenomen en zijn achteraf te bekijken.
 • Hoe lang heb ik toegang tot het programma?
  Je kan alle lessen, opdrachten, videos en meditaties downloaden. Zo heb je een leven lang toegang tot het programma.
 • Ik heb een andere vraag..
  Stuur een mailtje naar info@marijeelles.com of plan via deze link een belletje in.

 There is a story to live, a part to fulfill, a mission to gift and a world to serve. 
​We are all here by design.

Take your place in the eco-system, and make your contribution.

bottom of page