top of page

HSP of ADD? Wat als jouw sensitiviteit geen vloek is, maar een belangrijke kwaliteit?

HSP, ADD, 'overgevoelig', hoogbegaafd of 'emotioneel intens' of intuitief: op welke manier je het ook labelt, het komt neer op één eigenschap: sensitiviteit. En het is precies die eigenschap die ons de empathie, de creativiteit en het innovatieve vermogen geven dat we zo nodig hebben in het volgende hoofdstuk van onze evolutie.

Als jij een verhoogde sensitiviteit hebt is het tijd om te leren hoe je deze kan laten floreren. Niet alleen omdat dat jou zelf richting, voldoening en een sterke verbinding met je intuïtie geeft in jouw leven, maar ook omdat de wereld snakt naar leiders en veranderaars die hun sensitiviteit omarmen en inzetten als kracht.

 

Er ligt een belangrijke oplossing, recht voor onze neus. En zoals wel vaker, lijkt de oplossing in eerste instantie het probleem. Zoals we bijvoorbeeld 'de koorts' kunnen verwarren voor 'de ziekte' en niet altijd beseffen dat het symptoom (de koorts) het probleem (de bacterie/het virus) helpt op te lossen, worden we ook nu gevraagd om een stukkie verder te kijken.

 

Wat als verhoogde sensitiviteit zowel een reactie is op het leed in de wereld, als dat het een ingang is naar een oplossing van dat leed? 'What if the Earth is breaking us open?'

 

Zoals Joshua Schrei van de podcast The Emerald onwijs mooi omschrijft in zijn podcast aflevering 'For the Intuitives': What if the earth is breaking us open? En de oplossingen te vinden zijn in dat wat we oppikken vanuit die openheid, vanuit die sensitiviteit?


Wat als die verhoogde sensitiviteit hier is om jou en ons te gidsen? Het is een eigenschap die zorgt voor een sterke intuïtie, het vermogen om je te verbinden en af te stemmen op de wereld om je heen en wijst vaak op uitzonderlijke spirituele en emotionele intelligentie, empathie en creativiteit.

 

En dat zijn precies de kwaliteiten die we nodig hebben om weer met de wereld mee te gaan bewegen, de regeneratie van ons eco-systeem in gang te zetten en een gezonde omgeving te creëren.


Er is alleen één probleem.

 

Niemand leert je hoe je omgaat met die verhoogde sensitiviteit. Niemand leert je hoe je er voor zorgt dat hij je niet lam legt of uit de bocht laat vliegen, maar kracht, wijsheid en inzicht geeft. 

 

En als niemand je dit leert, zie ik dat je vaak één van deze dingen doet:

 

1) Je gaat geloven dat je sensitiviteit een probleem is. Je hoort dat je overgevoelig bent en ziet dat dit zeker niet positief wordt bedoelt. Dus je verhardt, probeert vooral om minder te voelen. Je verdooft jezelf en leidt jezelf af en beweegt steeds verder weg van je dat, je lijf, en je intuïtie. Tot dat je niet meer kan. Je hebt geen toegang tot je eigen kompas en voelt je stuurloos.


 

Of

 

2) Je verdrinkt in die sensitiviteit. Je zweeft omhoog, verlaat je veld, bent overal aanwezig in de ether behalve bij jezelf. Je voelt je grenzeloos en slachtoffer van je sensitiviteit en identificeert je volledig met dat wat jou die verhoogde gevoeligheid geeft. Je ideëen komen niet van de grond en er is altijd een reden die buiten jezelf ligt. Was het maar anders, was je maar niet zo sensitief..

 

Hoe ik dit weet? Omdat ik beide personen in mijn werk vaak ben tegengekomen. En omdat ik beide personen ben en ben geweest.

 

Nu weet ik: in beide gevallen is er spraken van een gebrek aan kennis en kunde in wat ik noem Energetisch Leiderschap. Het kunnen werken met energie zodat jij weer de baas bent over jouw energetische ruimte en je door die sensitiviteit kan laten gidsen en hem de wereld in kan brengen.

 

Je geraaktheid de wereld in kan brengen;

Jouw unieke perspectief, de wereld in kan brengen;

Jouw kunst, de wereld in kan brengen;

Jouw heling, de wereld in kan brengen. 


Dat wat er via jou de wereld in wil stromen;

de wereld in kan brengen. 

 

In de volgende blog lees je meer over de connectie tussen jouw Sensitiviteit, Energetische grenzen en Energetisch leiderschap.
4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page